Oppaat

Energiatehokas lattialämmitys Energy Saverilla ja WiFi Readylla

Tiedämme, että energiankulutus merkitsee sinulle paljon. Sen vuoksi kehitämme lattialämmitysjärjestelmiä, joiden avulla on helppo säästää energiaa ja nauttia silti ihanasta lattialämmöstä. Luomamme Energy Saver -merkintä auttaa valitsemaan energiatehokkaimmat tuotteemme. Älykkään ohjauksen ja tehokkaan eristyksen ansiosta Energy Saver -järjestelmä kuluttaa paljon vähemmän energiaa kuin perinteinen lattialämmitys. Annahan, kun kerromme, miten.

Eb-Therm 500 på vägg med Energy Saver-symbolen

Säästä energiaa

Edullisinta energiaa on se, joka jää käyttämättä. Säästät rahaa aina, kun alennat lämpötilaa astetta. Lattialämmitys jakaa lämmön ihanteellisesti pitäen jalat lämpiminä ja pään viileänä. Tällöin voit alentaa lämpötilaa pari astetta ja tuntea olosi silti mukavaksi. Jos kukaan ei ole kotona tai kaikki nukkuvat, lämpötilaa voidaan alentaa ongelmitta vielä ainakin 5 astetta lisää.

Eri tiloissa on erilaiset olosuhteet

Tietyt tekijät vaikuttavat siihen, miten suurta asennustehoa on suositeltavaa käyttää. Huonosti eristetyt talot, lukuisat ikkunat ja kylmä ilmasto lisäävät lämmitystehon tarvetta. Myös tilatyypillä ja lattiamateriaalilla on merkitystä. Jotkin niistä vaativat tehokkaampaa lämmitystä kuin toiset. 

Eristä ja säästä energiaa

Lämmitysaika määräytyy suurelta osin lämpökaapelin alustan mukaan. Kun lattialämmitys on asennettu suoraan betonilaatan päälle, lämpötilan täytyy alkaa nousta jo paljon ennen seuraavaa tapahtumaa. Betonilla on huono eristyskyky ja järjestelmästä tulee hidas. Energiansäästöohjelmasta ei tällöin synny yhtä paljon säästöjä. Kun materiaalin eristyskyky on hyvä, lämmitys on sen sijaan nopeaa. Energy Saver -ohjelma toimii ihanteellisesti yhdistettynä hyvin eristettyyn ja nopeaan järjestelmään. Tämän vuoksi suosittelemme aina eristyslevyjen käyttöä lattialämmitysjärjestelmissä. Eristysvalikoimastamme löytyy aina sopiva vaihtoehto tilatyypistä ja alustasta riippumatta.

Automaattinen lämpötilan säätö

EB-Therm 205, 500- ja 800-termostaattien avulla voidaan alentaa ja nostaa lämpötilaa automaattisesti tarpeen mukaan vuorokauden eri aikoina. Energiansäästöohjelman avulla määritetään järjestelmään, miten korkea tai matala lämpötilan tulee olla eri ajankohtina. Niitä kutsutaan tapahtumiksi. Termostaateissamme on mukautuva toiminto, joka huomioi kutakin tapahtumaa edeltävän lämmitysajan ja varmistaa, että lämpötila alkaa nousta hyvissä ajoin.  

Käyttökustannukset riippuvat siitä, kuinka paljon järjestelmää käytetään

Lattialämmityksen käytön tarkat kustannukset riippuvat tietysti lämmitystarpeistasi. Mitä lämpimämmäksi lattia halutaan, sitä enemmän kuluu energiaa. Asennettu teho ei kuitenkaan kerro kovin paljon todellisesta energiankulutuksesta. Kun lämpötilaa ja käynnissäoloaikaa säädellään termostaatilla, on mahdollista valita, miten suuri osa lattialämmitystehosta halutaan käyttää. Käyttämällä termostaateissamme Energy Saver -ohjelmaa on sähkönkulutus helppo pitää kurissa.

Pienet huoneet tai suuremman huoneen täydennys?

Halusitpa sitten vaihtaa nykyiset vanhemmat sähköpatterit tai täydentää lattialämmitystäsi pienissä tai suurissa huoneissa, meillä on ratkaisu siihen: Sähköpatteri Wallflex 500. Luonnollisesti WiFi Ready ja älykkäällä ohjauksella!

Wallflex 500 med EB-Therm 500 i vardagsrum vid fönster

Älykkäät ratkaisut

Täydennä älykkäällä Wallflex 500 -sähköpatterilla ja EB-Connect WiFi:llä

Wallflex 500 täydentää hyvin energiatehokkaita lattialämmitysratkaisujamme ja älykkäitä ominaisuuksia. WiFi Ready -konseptin ansiosta voit ohjata sekä lattialämmitystä että sähköpattereita yhdessä. EB-Connect WiFi -lisävarusteen avulla voit hyödyntää älykkäitä ominaisuuksia täysimääräisesti. Vähennä energiankulutusta, säästä sähköä ja pienennä sähkölaskua.

Lue lisää: Älykäs ohjaus