Teollisuus

Teollisuuden tuotevalikoimaamme kuuluvat laadukkaat itsesäätyvät, rinnakkais- ja sarjaresistiiviset lämpökaapelit, jotka toimivat luotettavasti jopa +1000 °C:n lämpötilassa sekä myös räjähdysvaarallisissa tiloissa. Tarjoamme eri prosessien lämpötilojen hallintaan myös muita tuotteita ja ratkaisuja. Autamme löytämään vaatimuksiasi vastaavat lämpökaapelit ja lämmitysjärjestelmät.

Industrianläggning med rör och tankar

Lämpökaapelit teollisuuteen

Lämpökaapeleilla on teollisuudessa monia käyttöalueita. Meillä on laaja valikoima
itsesäätyviä, rinnakkais- ja sarjaresistiivisiä lämpökaapeleita, jotka on suunniteltu kestämään vaativimmatkin teollisuussovellukset. 

Laitoksen muodon, prosessin lämpötilan ja sen mukaan onko kyseessä räjähdysvaarallinen alue valitaan eri kaapeleista se, jonka lämmönkestävyys sopii tarkoitukseen. 

Meillä on kolmen tyyppisiä lämpökaapeleita: itsesäätyvät, sarjaresistiiviset ja rinnakkaisresistiiviset. Itsesäätyvän kaapelin teho muuttuu ympäristön lämpötilan mukaan. Rinnakkais- ja sarjaresistiiviset lämpökaapelit kestävät suurempia lämpötiloja ja tuottavat aina saman tehon. Itsesäätyvät ja rinnakkaisresistiiviset kaapelit voidaan katkaista paikan päällä. Sarjaresistiiviset kaapelit puolestaan ovat saatavana pitempinä, ja ne voidaan räätälöidä mittojen mukaan tilauksesta.

  ELKM-AG-L industri

  Sarjaresistiiviset lämpökaapelit

  Sarjaresistiivinen lämmityskaapeli perustuu vastuslankaan, jolla on tietty vastus metriä kohti. Lämmityssilmukan teho perustuu valittuun vastukseen metriä kohti, pituuteen sekä liitäntäjännitteeseen. Antoteho on vakio tämäntyyppisillä kaapeleilla. Vakiovastuslämmityskaapelimme on kehitetty kestämään äärimmäisen korkeita lämpötiloja. Niitä valmistetaan erilaatuisina ja eri materiaaleista käyttötarkoituksesta ja tehosta riippuen. Kaapelia on saatavana tefloneristeellä tai mineraalieristeellä ruostumattomana tai kupari-nikkelivaipalla. Sitä on saatavana myös pitkiä pituuksia

  Meidän sarjaresistiiviset lämpökaapelit

  ELP-PFA-industri

  Rinnakkaisresistiiviset lämpökaapelit

  Rinnakkaisresistiivisissä kaapeleissa on kaksi samansuuntaista johdinta. Johtimet on kääritty vastuslankaan, joka osuu johtimiin tietyin välein (kosketuskohdat). Tällöin lähtöteho pysyy tasaisena ja määräytyy vastuslangan vastuksen mukaan. Kosketuskohtien välinen etäisyys vaihtelee eri kaapelityypeissä.

  Meidän rinnakkaisresistiiviset lämpökaapelit

  ELSR-H-industri

  Itsesäätyvät lämpökaapelit

  Itsesäätyvä lämpökaapeli muodostuu kahdesta samansuuntaisesta johtimesta puolijohdemateriaaliin valettuina. Ne säätävät tehonsa ympäröivän lämpötilan mukaiseksi. Lämpötilan muuttuessa myös materiaalin ominaisuudet muuttuvat. Lämpötilan kohotessa teho heikkenee ja vastaavasti lämpötilan laskiessa teho paranee. Tämä tapahtuu kyseisen kaapelin tietyllä lämpötila-alueella. Teho siis heikkenee lämpötilan noustessa. Tämä mahdollistaa ristikkäisasennuksen, estää ylikuumenemista sekä mahdollistaa käytön palo- ja räjähdysvaarallisissa tiloissa.

  Meidän itsesäätyvät lämpöaapelit

   Industri hamninlogg

   Osaamme teollisuusratkaisut

   Ebecon teollisuuden ratkaisut sisältävät monia toimialoja, joiden kanssa työskentelemme. Tässä joitakin:

   • Petrokemia
   • Elintarviketeollisuus
   • Ajoneuvot
   • Jätteidenkäsittelylaitokset
   • Lääketeollisuus
   • Ydinvoimalat
   • Kuljetusala
   • Valmistusteollisuus
   • Prosessiteollisuus
   • Infrastruktuuri
   • Vesivoima

   Lämmityskaapeleiden ja ohjauksen sekä niihin liittyvien tuotteiden lisäksi valikoimassamme on myös muita tuotteita eri teollisuusympäristöihin.

   Lämpöletku

   Käytetään nesteiden kuljetukseen joustavasti vaikuttamatta nesteen lämpötilaan. Täydellinen ratkaisu nesteiden kuljetukseen jopa 450 °C lämpötilaan saakka.

   Lämpövaipat

   Lämpövaippoja käytetään usein estämään venttiilien, pumppujen ja säiliöiden jäätyminen ja säilyttämään lämpötila jopa 900 °C:ssa.

   Vaihdelämmittimet

   Talvisen raideliikenteen sujuvuus voidaan turvata erilaisilla alustoilla ja erilaisissa säätiloissa käyttämällä raide- ja vaihdelämmitystä. Tuote, joka lämmittää raiteet ja varmistaa liikenteen sujumisen tavalliseen tapaan. Junat eivät pysähtele odottamattomasti, eivätkä raidevaihteet jäädy kiinni pakkasen, lumen ja jään vuoksi.

   Erikoisratkaisut

   Lämpö voi ratkaista monenlaisia ongelmia. Voimme räätälöidä ja tehdä laskelmat kaikentyyppisistä tuotantoteollisuuden lämmitysratkaisuista, myös sellaisista, joita ei perinteisesti ole totuttu yhdistämään lämpökaapeliin. Mikään haaste ei ole meille liian suuri eikä mikään tarve liian pieni.

   Referenssiprojektit

   Ebecolla on laaja kokemus ratkaisujen luomisesta ainutlaatuisiin kohteisiin.