Oppaat

Kylpyhuoneen lattialämmitys

Kylpyhuone on ehkä yleisin huone, johon lattialämmitys asennetaan. Koska kyseessä on märkätila, on muutamia tärkeitä asioita pidettävä mielessä. Lattian alla märkätiloissa on aina oltava hyväksytty tiivistekerros, olipa tiloissa lattialämmitys tai ei Lattialämmitys laitetaan aina ennen tiivistekerrosta, ja se tulee siis lattian kuivaan osaan. Märkätilatöitä ja tiivistekerroksia koskevia selkeitä alan sääntöjä on noudatettava.

Ljust badrum miljö

Sähköinen lattialämmitys sopii parhaiten kylpyhuoneisiin

Sähköisen lattialämmityksen asentamisella on useita etuja. Mukavan huonelämpötilan ja lämpimien lattioiden lisäksi lattialämmitys on sekä halvin että helpoin asentaa. Tämä johtuu siitä, että sähköä on saatavilla kaikissa kodeissa, eikä lisäjohdotuksia tarvita. Toisin kuin vesiohenteinen lattialämmitys, joka yleensä vaatii uusia vesiputkia, jotka on asennettava koko asuntoon. 

Muita sähköisen lattialämmityksen etuja ovat mahdollisuus ohjata lämmitystä ulkolämpötilasta riippumatta. Vesikiertoinen lattialämmitys kytketään yleensä pois päältä lämpiminä kuukausina, mutta voit edelleen pitää kylpyhuoneen lattian lämpimänä sähköisellä lattialämmityksellä. Tehokkailla energiansäästöohjelmilla ja ohjauksella EB-Therm 500 -termostaatilla saat mukautuvan lämmityksen. 

Mitä lattialämmityksen asentaminen kylpyhuoneeseen maksaa?

Lattialämmityksen asennuskustannukset riippuvat olosuhteista ja niitä on vaikea ilmoittaa tarkasti. Uudisrakentamisessa kustannukset ovat alhaisemmat, koska ei tarvitse repiä vanhaa lattiaa auki, vaan valmistella alusta jo alkuun. On tärkeää muistaa oikean ja älykkään ohjauksen valitseminen, ja EB-Therm 500 -termostaatti tarjoaa useita energiatehokkaita ohjaustapoja.

Lattialämmitystuotteidemme tuoteoppaiden avulla selvität, mitä tuotteita tarvitaan asennukseen halutun vaikutuksen mukaisesti. Saat työn hinnan omaan kylpyhuoneeseesi ottamalla yhteyttä takuuasentajaan, joka on sertifioitu sähköasentaja ja tottunut asentamaan Ebecon lattialämmityksen. Kun asennuksen tekee tällainen yritys, lattialämmityksen takuuta pidennetään 25 vuoteen ja asennus rekisteröidään digitaalisesti Takuu-työkaluumme.

Kuinka paljon sähköä lattialämmitys käyttää?

Sähköisen lattialämmityksen kulutukseen vaikuttaa useat tekijät, jotka perustuvat huoneen tehontarpeeseen, jonka määräävät ilmanvaihto, eristys, huoneen tilavuus ja ulkolämpötila. Näin voit vaikuttaa kulutukseesi:

  • Haluttu huonelämpötila. Alentamalla lämpötilaa vain 1-2 astetta vaikuttaa sähkönkulutukseen merkittävästi
  • Älykäs lämmityksen ohjaus. Yhdistetyllä EB-Therm 500 -termostaatilla ja EB-Connect WiFi -lisävarusteella voit ohjata lämmitystä Google Homen kautta, ja Tibberin avulla voit ohjata lämmitystä sähkön hinnan mukaan ja vähentää energiankulutusta
  • Termostaatin energiansäästötoimintojen avulla voit esimerkiksi alentaa lämpötilaa yöllä ja kun ketään ei ole kotona. Voit myös asettaa lämpötilarajat kulutuksen optimoimiseksi
  • Eristämättömän tai huonosti eristetyn lattian tapauksessa suosittelemme aina eristeen asentamista lämpöhäviöiden vähentämiseksi. Asennetulla eristyksellä voit säästää sähköä jopa 50 %

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia kylpyhuoneen sähköisestä lattialämmityksestä

Minkä lattialämmityksen valitsen kylpyhuoneeseen?

Suosittelemme Cable Kit 500, -sarjaa, joka on täydellinen sarja älykkäällä EB-Therm 500 -termostaatilla. Osta lisäksi​​​​​​​ EB-Connect WiFi, niin saat mahdollisuuden ohjata lämmitystä matkapuhelimellasi ja sovelluksessamme. Se tarjoaa myös helpomman ohjauksen ja yleiskuvan useilla hyödyllisillä ominaisuuksilla, kuten ohjauksella Google Homen avulla. Siinä on tuki myös Tibberille, joka mahdollistaa lämmityksen sähkön hinnan mukaan.

Kuinka paljon lattialämmitys kylpyhuoneessa maksaa?

Tuotteiden hinta on suhteellisen pieni, koska kylpyhuoneiden pinta-ala on yleensä pienempi esimerkiksi olohuoneeseen verrattuna. Muista, että ammattilaisen asennus on tarpeen, koska sähköinen lattialämmitys katsotaan vahvavirtajärjestelmäksi.

Voitko lattialämmityksen asentaa suihkuun?

Lattialämmitys voidaan asentaa suihkuun, mutta joitain menettelysääntöjä on noudatettava. Noudata aina ohjekirjojemme ohjeita.

Mitä kylpyhuoneen lattialämmitys maksaa kuukaudessa?

Se riippuu siitä, kuinka usein ja miten käytät lattialämmitystä. Tehokkaalla ohjauksella saat lattialämmityksellä energiatehokkaan lämmityksen.

Onko lattialämmitys taloudellista?

Oikealla ja älykkäällä ohjauksella voit käyttää sähköistä lattialämmitystä energiatehokkaalla tavalla.

Kannattaako lattialämmityksen asennus?

Sähköinen lattialämmitys tarjoaa mukavan ja tasaisen lämmitysmukavuuden, joka ei vie tilaa hyvin asennettuna.

Onko lattialämmitys kalliimpaa kuin patterit?

Kyllä, mutta saat lämpimät ja mukavat lattiat, jotka lisäävät mukavuutta.  

Mikä lattialämmitys on halvin?

Oikean lattialämmityksen, joka kestää pitkään, valitseminen on luultavasti halvin. Lattialämmityksemme sisältää​​​​​​​ 25 vuoden takuun, kun asennuksen tekee valtuutettu sähköasentaja ja se on rekisteröity digitaaliseen Takuu-palveluumme. Takuumme avulla voit luottaa siihen, että investointi kestää lukuisia vuosia.

Pitääkö kylpyhuoneessa olla lämmönlähde?

Aivan kuten kodin muissakin huoneissa on kylpyhuoneessa oltava lämmönlähde. Sähköisen lattialämmityksen etuna on, että saat myös kuivausvaikutuksen.