Layer 1
Referenssiprojektit

Älykäs Katto Kronaskolanissa

Kronaskolan on modernia arkkitehtuuria edustava F-6-koulu kauniilla paikalla Älvängenin yläpuolella, josta on kaunis näköala Götajoelle ja sen ympäristöön. Koulussa on reilunkokoinen koulupiha, jossa on monia toimintamahdollisuuksia ja jotta talvellakin voisi leikkiä turvallisesti, investoitiin Ebecon älykkään kattojärjestelmään.

Kronaskolan utomhus

Turvallisuus keskiössä

Kiinteistönomistajalla on velvollisuus huolehtia siitä, ettei kukaan ohikulkija voi loukkaantua putoavan lumen ja jään takia. Syöksyputkissa ja räystäskouruissa olevilla lämmityskaapeleilla vältetään helposti suurten ja jopa hengenvaarallisten jääpuikkojen muodostumiselta ja samalla suojataan omaisuutta kosteusvaurioilta.

Älykäs Katto Kronaskolanissa

Koulun oppilaiden ja henkilökunnan turvallisuus on ollut tärkeässä roolissa projektin suunnittelussa. Myös koulun energiatehokkuus on tärkeässä roolissa. Katolle on esimerkiksi asennettu aurinkokennoja. Jotta sekä omaisuus että ihmiset ovat suojassa jäältä, asennetaan myös Ebecon Älykäs Katto -lumensulatuslaitteisto.

Guide Kronaskolan Takinstallation

Peter Gustafsson, Ebecon tuotepäällikkö, tarkentaa:

- Älykäs Katto on lumen sulatuslaitteisto, joka koostuu lämmityskaapeleista, energiatehokkaasta ohjauksesta EB-Therm 800:n muodossa sekä lisävarusteista. Järjestelmäratkaisu sulattaa lumen ja ehkäisee jään muodostumista. Järjestelmän tarkoituksena on pitää vesikourut ja syöksyputket valuvalle vedelle auki niin, ettei vesi jäädy matkalla jäätymättömälle vyöhykkeelle.

Ebecon lumensulatuskaapelia T-18 on asennettu koulun katolle yhteensä yli 800 metriä. Kun näin iso laitteisto asennetaan, on erityisen tärkeää, että käytössä on hyvä pohja ja oikeantyyppiset tuotteet. El-Oton Magnus Sandén, joka on asentanut laitoksen, sanoo:

- Smartclip-kaapelikiinnike on säästänyt meiltä paljon aikaa. Smartclipin avulla voimme kiinnittää lämpökaapelin ilman liimaa ja muita asioita, jotka hankaloittavat työtä. Se on erityisen tärkeää työskennellessäsi tässä ympäristössä, 4-5 metriä maanpinnan yläpuolella, Magnus jatkaa.

Guide Kronaskolan Takinstallation

Smartclip on kaapelikiinnike, joka pitää kaapelin paikallaan ja tukevasti kiinnitettynä. Sitä on saatavana eri versioina, jotka helpottavat kaapelin kiinnittämistä sekä kouruun että räystäisiin. Magnus sanoo:

- Kaiken asentaminen kesti noin kaksi viikkoa. Se vie aikaa, kun joutuu jatkuvasti olemaan varovainen turvallisuussyistä ja siirtämään nostin oikeaan paikkaan. Siksi on ollut erityisen tärkeää, että olemme pystyneet säästämään aikaa asennuksen muissa osissa, kuten Smartlock-haaroitusrasiassa.

Smartlock on räätälöity liitäntä- ja haaroitusrasia, joka yksinkertaistaa tätä vaihetta siten, että yksinkertaisesti kuoritaan muutama senttimetri kaapelia ja yhdistetään se rasiaan.

Helppous taattu

Kattojärjestelmän asennuksessa Magnus käytti Ebecon Takuu-sovellusta. Sen avulla voi helposti seurata asennusta ja varmistaa, että kaikki on dokumentoitu ja että kaikki kaapelit tarkistetaan sekä ennen asennusta että sen jälkeen, joten mikään kaapeli ei vaurioidu itse prosessin aikana. Näin myös koko asennus on varmistettu ja dokumentaatio on käytettävissä myöhemmin.

- Takuu-sovelluksen käyttö on todella nopeaa, sitä voi alkaa käyttää suoraan. Kun testiprotokollat ovat aina mukana matkapuhelimessa, myös projekti tuntuu olevan hyvin hallinnassa. Sillä on väliä, että Ebeco ajattelee helppokäyttöisyyttä sekä tuotteissaan että tässä sovelluksessa, Magnus sanoo. 

Katso Takuu-oppaamme

Käytetyt tuotteet

Produkt
T-18

T-18 CT

Itsesäätyvä lämmityskaapeli

 • Osa Älykäs Katto-ratkaisuamme
 • Bitumi- ja huopakattoihin
 • Självreglerande
  Itsesäätyvä
 • W/m
  18-36 W/m
 • Löpmeter
  Juoksumetri
T-18 CT
Produkt
Smartlock gruppbild

Smartlock

Pikaliitin

 • Lämpökaapeliin T-18/T-18 CT
 • Malleihin ELSR-N, -LS, -W
Smartlock
Produkt
EB-Therm 800
Energy Saver

EB-Therm 800

DIN-asennus vakiomallissa

 • Julkinen ympäristö, sopii hotelleihin
 • Lumensulatustuotteet
 • Teollisuustilat
 • Display
  Näyttö
 • Energiprogram
  Energiaohjelma
 • Knappar
  Painikkeet
EB-Therm 800
Produkt
Smartclip samtliga

Smartclip

Kaapelikiinnikkeet

 • Lämpökaapeliin T-18/T-18 CT
 • Malliin Frostvakt 25
Smartclip

Yhteistyökumppanit

EL-Otto logo

EL-Otto AB

Yritys aloitti toimintansa vuonna 1974 ja työllistää yli 60 työntekijää suunnittelusta sähkötöihin ja huoltoon. 

elotto.se