Layer 1
Referenssiprojektit

Pakkassuojaus Serneke Arenaan – Skidome

Rakennuskonserni Serneke otti kesän aikana Ebecoon yhteyttä Göteborgissa sijaitsevaa Skidomen sisähiihtokeskusta koskevaa kyselyä varten. Keskus oli tilapäisesti suljettu huoltotöiden vuoksi ja nyt tarvittiin apua pakkassuojauksen kiinnittämiseen pohjalaatan eristeen alle. Haaste, jonka otimme ilolla vastaan!

Guide Skidome

Syy siihen, miksi Skidome jouduttiin väliaikaisesti sulkemaan, selittyy routanousulla. Se aiheutti rakennuksen osan kohoamisen ja lattiaan tuli myös kaltevuutta ja pieniä halkeamia. 

Yrityksen uutiskirjeessä Serneken kiinteistökehityspäällikkö Charlotte Sandberg Oberdorfer kertoo ongelman taustasta:

- Syiden yhdistelmä johti routanousuun. Yksi tärkeimmistä syistä oli se, että salaojitus oli heikentynyt ja aiheuttanut veden jäämisen suodattavaan sepelikerrokseen ja ajoittain kohoamaan kohti hiihtohallin kylmää pohjalaattaa. Tämä on vuosien mittaan muodostanut jääkerroksen talon alla olevaan maapohjaan. Tämä puolestaan johti routanousuun, koska jäätynyt vesi vie enemmän tilaa kuin nestemäinen. Nousu on poistunut toimenpiteidemme jälkeen.

Ebecon tehtävänä oli siten estää routanousun jatkuminen pystyttäminen asentamalla pakkassuojaus eristyksen alle. Projektiin toimitimme yhteensä 7500 m lämpökaapelia, johon asennettiin mm. Multiflex 20. Lämmityskaapeli peitti yli 2000 m² alueen c/c 20 cm:llä ja se laitettiin suoraan betonilaatan päälle ja sitten hiekka, eristys ja kylmäsilmukat. Koko järjestelmää ohjaa termostaatti EB-Therm 800 , joka on asennettu erityisesti tilattuihin laitekaappeihin, jotta se selviytyisi Skidomen erityisilmastosta. Hiihtohallissa pysyy noin -5 asteen lämpötila ympäri vuoden. 

Lomakaudesta huolimatta pystyimme toimittamaan ja asentamaan materiaalit alle kolmessa viikossa hyvässä yhteistyössä Göteborgin Elcenterin ammattitaitoisten sähköasentajien kanssa. 

Lokakuussa Skidome avasi jälleen ovensa innokkaille hiihtäjille!

Yhteistyökumppanit

Elcenter

Elcenter

Elcenter on perustettu vuonna 1992 ja se toimii kaikessa älykodeista, teollisuudesta, aurinkokennoista, sähköautojen latauksesta sähkötarkastukseen. Yrityksellä on toimipaikat sekä Göteborgissa että Boråsissa. 

elcenter.se

Skidome logo

Skidome

Skidome on sisähiihtokeskus Göteborgissa, Prioritet Serneke Arenassa. 

skidome.ski

Serneke logo

Serneke

Serneke on yksi Ruotsin suurimmista rakennuskonserneista, jolla on kattava tarjonta urakoinnissa ja projektikehityksessä. 

serneke.se