EB-Therm 400

 • EB-Therm 400
 • EB-Therm 400
 • EB-Therm 400
 • EB-Therm 400

Tyylikäs ja moderni lattialämmitystermostaatti, jossa on värinäyttö ja erikseen säädettävä energiansäästöohjelma. Se soveltuu loistavasti käyttäjälle, jolla on tiukat vaatimukset energiatehokkuuden suhteen ja joka haluaa sovittaa lämmityksen täysin tarpeittensa mukaiseksi. Täyttää ekosuunnitteludirektiivin vaatimukset. 

EB-Therm 400 on sarjan monipuolisin termostaatti. Siinä on useita energiansäästöohjelmia ja -toimintoja, jotka huolehtivat lämmöstä ja mukavuudesta, kun niitä tarvitaan. 

Yksinkertainen asentajalle

EB-Therm 400 on kehitetty asentajaa ajatellen. Termostaatin käsittely ja asennus on sen vuoksi kätevää. Matalan asennussyvyyden vuoksi kaapelit sopivat koteloon ongelmitta. Käyttöönottoa varten on olemassa myös selkeä ja helposti ymmärrettävä aloitusopas. Kaikki tämä helpottaa asentajaa.

EB-Therm on yhteensopiva useimpien saatavana olevien antureiden kanssa. Tämä helpottaa esimerkiksi itse tehtyjä remontteja, jos halutaan vaikka säilyttää nykyinen lattialämmitys ja vaihtaa vain termostaatti.

Termostaatissa on sisäänrakennettu ajastin, joka näyttää, milloin lattialämmitys voidaan käynnistää tasoituksen jälkeen.

Selkeä ja helppokäyttöinen

EB-Therm-400 on yksinkertainen sekä asentajalle että loppukäyttäjälle helppokäyttöisten ja intuitiivisten valikoiden ansiosta, joissa on selkeät kuvakkeet eri toiminnoille. 1,8 tuuman värinäyttö on tarkka ja kapasitiiviset kosketusalueet sijaitsevat näytön ulkopuolella, mikä tekee termostaatin eri toiminnoista vielä selkeämpiä ja käyttäjäystävällisempiä..

Säästä energiaa EB-Therm 400:n avulla

Energiansäästöohjelmat ovat säädettävissä, ja sekä aikojen että lämpötilojen asetus voidaan tehdä erikseen. Termostaatti on näin monipuolinen ja se soveltuu moniin erilaisiin ympäristöihin ja olosuhteisiin.

ASUNTO esiasetettu lämpötilaan +22 °C.
Lämpötilan vähennys 5 °C ma–pe klo 08.00–15.00, ma–su klo 23.00–06:00. Aikaa ja lämpötilaa voi säätää.

TOIMISTO esiasetettu lämpötilaan +22 °C. 
Lämpötilan vähennys 5 °C kaikkina aikoina paitsi ma–pe 08.00–17.00. Aikaa ja lämpötilaa voi säätää.

AJASTIN
Ajastintoiminnon avulla voit hallita lämpöä tiloissa ja rakennuksissa, joita käytetään harvemmin. Lämpö on käytössä vain tarvittaessa ja se lasketaan asetettuna ajankohtana. Sen jälkeen lämpö laskee valmiustilaan, esimerkiksi ylläpitolämpöön ja pakkassuojauslämpöön.  

KAUKO-OHJAUS
Kauko-ohjausohjelman avulla voit vaihtaa lämpötilaa kahden säätöarvon välillä. Tämä tehdään käyttämällä esimerkiksi katkaisimen, SMS-modeemin tai WLAN-laitteen avulla. Soveltuu hyvin lämmityksen asettamiseen kesämökille, tunturimajalle, puutarhavarastoon tai kun lämpöä halutaan ohjata keskitetysti. Se sopii myös jälkilämmön säätöön, jos halutaan hidastaa lämpötilan laskua.

Ohjelmissa on lisäksi muita toimintoja, joista voit lukea täältä.

Helppo seuranta

EB-Therm 400 -termostaatin avulla energiankulutuksen seuranta on vaivatonta. Termostaatti esittää energiankulutuksen vuodessa, kuukaudessa tai päivässä selkeästi. 

Älykkäät vinkit

Termostaatti älykkäillä toiminnoilla
EB-Therm 400 -termostaatilla on tavallisten energiansäästöohjelmien lisäksi monia erilaisia älykkäitä toimintoja, joiden avulla termostaattia voidaan käyttää moniin eri sovelluksiin ja yhteyksiin.

Hotelli
Hotelliohjelman avulla lämmitystä voidaan ohjata kauko-ohjaustulon kautta, kuten ulkoisella kortinlukijalla, jossa on säädettävä jälkilämmitysaika, koska termostaatissa on integroitu aikareletoiminto. Lämpötila-asetukset vaihtuvat automaattisesti, kun hotellivieras saapuu tai lähtee huoneesta, ja jälkilämmitysaika on täysin säädettävissä. Tämä tekee yksinkertaiseksi määrittää, kuinka kauan lämmön on oltava päällä huoneen kuivaamiseksi hotellivieraan poistuttua huoneesta. Vieras voi säätää lattialämmitystä vain esimerkiksi 20–27 asteen välillä. Muut toiminnot on lukittu.

Vanhukset, erityis-/väliaikaisasuminen, koulut, julkiset tilat
Hotelliohjelman avulla termostaatti voidaan mukauttaa muihin julkisiin tiloihin, joissa käyttäjien ei haluta pystyvän muuttamaan perusasetuksia liikaa. Termostaatin silloitetun kauko-ohjaustulon avulla toimintoja voidaan lukita siten, että käyttäjä voi säätää lattialämmitystä vain esimerkiksi 19–25 asteen välillä.

Pienemmät lumensulatuslaitteistot
EB-Therm 400 -termostaattia voidaan käyttää ajastinohjelmalla pienemmissä lumensulatuslaitteistoissa puutarhakäytävien, asuntojen sisäänkäyntien, sisääntuloteiden ja pienempien kattojen sulatukseen. Ajastintoiminto aktivoidaan manuaalisesti ja ulkolämpötilan on oltava alle säädetyn asetusarvon, jotta laitteisto käynnistyy. Termostaattiin kytketään koteloitu anturi, joka mittaa ulkolämpötilaa. Lämmityslaite käynnistyy, kun lämpötila laskee asetusarvon alapuolelle, tai sammuu, kun lämpötila nousee sen yläpuolelle.

Kello
EB-Therm 400 -termostaatti voi ohjata lattialämmitystä kauko-ohjausohjelmalla sähkökeskukseen kytketyllä ulkoisella kellolla.

Mukavuuslattialämmitys
Mukavuuslattialämmityksen tavoitteena on pitää lattiat kävelylle miellyttävinä, jotta ne eivät tunnu liian viileiltä. Mukavuuslattialämmityksellä on myös kuivattava vaikutus, ja sitä käytetään muiden päälämmönlähteiden täydennyksenä. Tämä toiminto rajoittaa säädetyn lämpötilan enintään 27 asteeseen. Käytetään useimmiten pientehoratkaisuissa.

Tekniset tiedot

Pakkaukseen sisältyy: vitivalkoinen etusärmä ja kehys Exxactille, etusärmä ELKO Plus/RS, lattia-anturi 3 mm ja kytkentäpuristin. 

Liitäntäjännite 230 VAC ±10 % ~50–60 Hz
Ilman lämpötilaalue +5 °C ... +35 °C
Lattian lämpötilaalue +5 °C ... +35 °C
Lämpötilan rajoitin +5 °C ... +35 °C
Katkaisukyky 3680 W / 16 A / 230 VAC
Liitäntäkaapeli max 2,5 mm²
Kuormitus Cos φ = 1
Kytkentäero ±0,3 °C
Varakäyntiaika 36 h
Anturikaapeli 3 m, NTC 10 kΩ
Maks. anturikaapelin pituus 50 m, 2 x 1,5 mm²
Näytön mitat 36 x 29 mm
Mitat kehyksen kanssa 87 x 87 x 39 mm
Kehysjärjestelmille Schneider Exxact, ELKO Plus/RS
Väri Vit
Kotelointiluokka IP21
Hyväksyntä CE, S


Anturityyppi
Tarvittaessa kaikki anturit voidaan kalibroida.

Anturityyppi
NTC 2 kΩ 
NTC 10 kΩ
NTC 12 kΩ
NTC 15 kΩ
NTC 22 kΩ 
NTC 33 kΩ 
NTC 47 kΩ 
NTC 100 kΩ 
Tuotteet
SSTL Tuotenumero Tuote Mitat
2615611 8581609 EB-Therm 400 87 x 87 x 39 mm
Takuu

Tarjoamme 5 vuoden tuotetakuun koskien kaikkia ohjaukseen liittyviä materiaalivirheitä. Kaikki ehdot ja edellytykset ovat käytettävissä takuuehtojen mukaisesti.

 

 

 

Tarvikkeet
 • Korotuskehys

  Ebecon EB-Therm-termostaatit on tarkoitettu käytettäviksi upotetuissa tai pinnalle tehtävissä asennuksissa. Pinnalle tehtävissä asennuksissa käytetään korotuskehystä. Korotuskehys sopii kaikkiin EB-Therm-malleihin.
  SSTL Tuotenumero Tuote Mitat Väri
  2615609 8581669 EB-Therm Ebeco 87x87x29 mm Valkoinen (RAL 9003)
 • Taustalevy

  Jos olemassa oleva kehys ei täytä reikää, termostaatti kiinnitetään taustalevyyn; Taustalevy. Taustalevy on sovitettu Eljo Trend -kehysjärjestelmään.
  SSTL Tuotenumero Tuote Mitat Väri
  8176530 8581697 Taustalevy ELJO Trend 86x86x6 mm Valkoinen (RAL 9010)
  2615610 8581687 Taustalevy Ebeco 88x88x4.4 mm Valkoinen (RAL 9003)

   

 • Anturikaapeli

  Termostaatin anturikaapeli Sisältyy termostaattipakettiin.
  SSTL Tuotenumero Tuote Pituus
  2615603 8581671 Anturikaapeli 3,0 m
  2615608 8581684 Anturikaapeli 6,0 m

   

 • Kierreletku

  Kierreletku termostaatin anturikaapeliin. Varustettu päätteellä, joka estää kiinnitys- ja saumausmassoja vuotamasta sisään. Toimitukseen sisältyvä Ebeco Adapter (E 89 605 51) -sovitin helpottaa kotelon ja kierreletkun välisen siirtymän käsittelyä termostaattia asennettaessa.
  SSTL Tuotenumero Tuote Pituus DI DY
  8176141 8960541 Kierreletku termostaatin anturikaapeliin 2,5 m 7,5 mm 10,0 mm
Dokumentit

Etsitkö jonkin muun termostaattimallimme käyttöohjetta? Katsele dokumenttiarkistoamme!

PDF version