Münchenin lentokenttä

  • Münchenin lentokenttä

Lentokentät ovat kuin hyvin öljyttyjä koneistoja, joilla on tiukat aikataulut. Flughafen München Josef Strauss on pyrkinyt ylläpitämään täsmällisyyttä ja asiakastyytyväisyyttä sekä sitä kautta asemaansa Euroopan parhaana lentokenttänä tekemällä yhteistyötä Ebecon kanssa.

Pohjoisen meri-ilmaston myötä München saa osakseen paljon vesi- ja lumisateita. Lentokentät ovat tällöin erityisen alttiita ongelmille. Kun lunta ja jäätä kerääntyy, sekä sähköiset että mekaaniset osat voivat vaurioitua. Tämän vuoksi vedenpoistokourut ovat kriittinen kohta porttien rakenteessa. Vedenpoistokourut on pidettävä auki niin, että lumi ja jää pääsevät valumaan pois tukkimatta kouruja. Tämän vuoksi Münchenin lentokenttä päätti asentaa Ebecon lämpökaapelin.

Ebecon pakkassuojakaapelit erittäin alhaisissa lämpötiloissa

Asennettuna on ELSR-N-kaapeli. Vaatimuksena oli muun muassa, että kaapeli pystyisi sulattamaan jään ja lumen 25 pakkasasteessa. Perinteiset pakkassuojakaapelit eivät moiseen pysty. Tämän vuoksi Ebecon teollisuusvalikoima, jonka kaapelit kestävät korkeita lämpötiloja ja vastaavat tiukimpia sertifiointiehtoja, tuntui sopivalta vaihtoehdolta. Lämpötila- ja sertifiointivaatimusten lisäksi ehtona olivat joustavuus ja mukautuvuus, jotta porttien liikkeet ja irtonaiset osat eivät vahingoittaisi kaapelia.

Ympäristöystävällisempi vaihtoehto

Kovat vaatimukset koskevat lentokentän kaikkea toimintaa. Hyvä esimerkki tästä on se, että lentokentän 12-metriset lumenpoistokoneet lähtevät kiitoradoille, kun lunta on satanut enemmän kuin 3 millimetriä. Lentokenttä haluaa huolehtia ympäristöstä ja terveydestä, joten se valitsee jään ja lumen poistoon mekaanisia keinoja kemikaalien sijaan.