Gardemoen

  • Gardemoen

Norjan suurimman lentokentän Gardemoenin kautta kulkee Oslossa vuosittain yli 20 miljoonaa matkustajaa. He ovat hyvin tarkkoja täsmällisyydestä ja lentoaikatauluista. Tämän vuoksi on tärkeää, että ketjun kaikki osaset toimivat täydellisesti. Vuonna 2014 noin 99 prosenttia lennoista toteutui 90-prosenttisen täsmällisesti.

Lämpökaapeli liikkuville osille

Kylmyys, lumi ja jää ovat lentoliikenteessä tavallisia ongelmia. Ne eivät haittaa pelkästään itse lentokonetta ja kiitoratoja, vaan myös käytäviä, joiden kautta pääsee lentokoneeseen. Niissä on paljon liikkuvia osia, jotka on pidettävä puhtaina jäästä, jotta ne toimisivat oikein.

Kaapeleita, jotka toimivat tehokkaasti kovissakin olosuhteissa

Olosuhteet asettivat lämpökaapelille siis paljon vaatimuksia. Sen piti muun muassa lämmittää huonosti eristetty ja pleksilasilla päällystetty silta vähintään 5 asteeseen jopa 35 pakkasasteessa. Suuri teho oli tämän vuoksi välttämättömyys. Gardemoen päätti etsiä Ebecon teollisuusvalikoimasta kaapeleita, jotka toimisivat riittävän tehokkaasti ja kestäisivät kovia olosuhteita.

Lopulta valinta kohdistui ELKM-AG-L-kaapeliin. Se on sarjaresistiivinen kaapeli, jota voidaan käyttää monenlaisissa sovelluksissa ja joka kestää jopa 260 asteen kuumuuden. Kätevä ja joustava kaapeli sopii käytettäväksi ahtaissa tiloissa ja mukautuvuutta edellyttävissä rakenteissa, kuten nestesäiliöissä. Se on eristetty PTFE:llä ja voidaan asentaa paikkoihin, joissa on syöpymisvaurioiden vaara.