Lämpökaapeli

  • Lämpökaapeli

Lämmityskaapeleita käytetään teollisuudessa useilla käyttöalueilla. Meillä on laaja valikoima tasaisen tehokkaita ja itsensärajoittavia rinnakkaisresistiivisiä kaapeleita sekä mineraali- tai tefloneristettyjä sarjaresistiivisiä kaapeleita. Kaapelimme on kehitetty kestämään rankimpiakin teollisuussovelluksia. Autamme sinua mielellämme löytämään tarpeitasi vastaavan lämpökaapelin ja lämmitysjärjestelmän.

Paljon käyttöalueita

Kaapeleillamme on monia käyttöalueita, mutta niitä käytetään usein pakkassuojaukseen sekä esimerkiksi putkien, säiliöiden ja junanraiteiden lämpimänä pitoon. Kaapelit mahdollistavat lämpötilan pitämisen vain muutamassa asteessa tai jopa 600 °C:ssa. Kaapelit valitaan laitoksen muotoilun, prosessin lämpötilan ja tarpeen mukaan niin, että ne sopivat tarkoitukseensa mahdollisimman hyvin.

Valikoimassa on tasaisen tehokkaita ja itsensärajoittavia rinnakkaisresistiivisiä kaapeleita sekä mineraali- tai tefloneristettyjä sarjaresistiivisiä kaapeleita. Sarjaresistiiviset kaapelit kestävät suurempia lämpötiloja ja tuottavat aina saman tehon. Itsesäätyvien kaapelien teho muuttuu ympäröivän lämpötilan mukaan, ja kaapeli voidaan katkaista paikan päällä. Sarjaresistiiviset kaapelit puolestaan ovat saatavana pitempinä, ja ne voidaan räätälöidä mittojen mukaan tilauksesta.


Lämpimänäpito

Lämmityskaapeli kompensoi häviöitä eristyksen läpi. Kyse voi olla lämpötilan pitämisestä muutaman asteen ylempänä tai jopa useiden satojen asteiden lämpötilojen säilyttämisestä. Laitoksen muotoilusta ja prosessin lämpötilasta riippuen valitaan eri kaapeleista se, jonka lämmönkestävyys sopii tarkoitukseen.


Lämmittäminen

Teollisuusprosessien lämmityksessä tehontarve on suurempi, joten lämmitysajalla on suuri merkitys.


Suunnittelu ja mitoitus

Ebecolla on vuosien kokemus teollisuuden lämmityskaapeleihin liittyvästä laskennasta ja suunnittelusta. Teemme siitä sinulle turvallista ja yksinkertaista suunnittelemalla kokonaisia järjestelmiä. Kohdetyypistä, koosta ja lämmöntarpeesta riippuen esittelemme olosuhteisiin parhaiten sopivan lämmityskaapeliratkaisun. Luonnollisesti täydennämme sitä asennustarvikkeilla ja automatiikkakaapeilla sekä sopivalla ohjauksella.