Lattialämmityksen edut

  • Lattialämmityksen edut

Varmaan tiedätkin, että lämpimällä lattialla on mukava seistä. Mutta tiesitkö, että lattialämmityksestä on myös paljon muunlaista hyötyä? Jos jalat ovat lämpimät, koko keho voi hyvin. Lämmön ihanteellinen jakautuminen merkitsee meidän ihmisten kohdalla lämpimiä jalkoja ja viileätä päätä. Voimme parhaiten silloin, kun pään tasolla on 18–20 astetta lämmintä ja jaloissa 23–24 astetta. Vain lattialämmityksen avulla voidaan saavuttaa juuri tällainen lämpötilan jakautuminen.

Kun lämpö jakautuu oikein, lämpötilaa voidaan laskea parilla asteella säilyttäen silti miellyttävän lämpötilan. Muutamaa astetta alhaisempi lämpötila merkitsee melkoista säästöä energiankulutuksessa. Lue täältä lisää lattialämmityksestä ja energiankulutuksesta.

Ihanaa lämpöä

Lattialämmityksen myötä voit unohtaa rumat, pölyä keräävät patterit ja putket. Voit kalustaa täysin vapaasti miettimättä, onko sohva patterin edessä. Lisäksi lämmitysjärjestelmä on äänetön.

Lämpöpatteri on sijoitettu yleensä ikkunan alle muun muassa vedon estämiseksi. Koska lämmin ilma kohoaa ylöspäin, syntyy kiertoliike, jonka tuloksena lämpimintä on katonrajassa ja kylmintä lattian pinnassa. Lattialämmityksen ansiosta jalkojen tasalla on lämmintä, ja lämpö jakautuu koko lattian alalle. Tämä merkitsee myös sitä, että lämpö jakautuu tasaisesti huoneessa.

Miellyttävä lämpö

Lattialämmitys on matalalämpöjärjestelmä. Lattian pintalämpötila on hyvin matala verrattuna esimerkiksi lämpöpatterin pintaan. Pinta-ala on kuitenkin suurempi. Tämän vuoksi huoneessa on kuitenkin riittävän lämmintä, ja samalla vältytään kuumalta ja palaneelta ilmalta. 

Hygieenistä ja käytännöllistä

Koska ilma kiertää vähemmän, siinä ei leiju niin paljon pölyhiukkasia. Tällöin sisäilman laatu paranee, mikä on erityisen tärkeää, jos sinulla on allergiaongelmia. Lämmin lattia on myös kuiva. Ja ennen kaikkea - kuiva lattia ei toimi kasvualustana pölypunkeille eikä muille allergiaa aiheuttaville organismeille.

Lattialämmitys on kätevää eteisessä, jossa on usein märkiä kenkiä, saappaita ja sateenvarjoja. Kylpyhuoneessa on erittäin mukavaa, kun lattia kuivuu nopeasti suihkun jälkeen.