Oppaat

Lattialämmitys kaikentyyppisiin huoneisiin

Lattialämmitys voi lämmittää kaiken pienestä kylpyhuoneesta koko taloon. Ebecolla on ratkaisut lämpimiin lattioihin kaikissa huoneissa. Olosuhteista, alustasta ja lattiamateriaalista riippuen on kuitenkin otettava huomioon eri asioita.

Solen lyser på hallen

Tehontarve

Tehontarve vaihtelee erilaisissa tiloissa. Yleensä klinkkeri- ja kivilattiat vaativat lattialämmitysjärjestelmän, jonka teho on suurempi kuin puu- ja laminaattilattian alla oleva lattialämmitys. Lisäksi pienet pinnat vaativat neliömetriä kohti enemmän tehoa kuin suuret pinnat. Myös tilan eristys ja ulkoseinien määrä vaikuttavat tehontarpeeseen. Tehoa voidaan lisätä tai vähentää sen mukaan, miten tiiviisti lämpökaapelisilmukat asennetaan. Jos olet epävarma sopivasta tehosta, voi olla parasta pysytellä vaihteluvälin yläpäässä, koska silloin järjestelmää ohjataan termostaatin avulla. Sähkönkulutus määräytyy termostaattiohjauksen, ei asennustehon perusteella.

Sisälattian tyyppi ja suositeltava teho  

  • Klinkkeri/luonnonkivi: 110-120 W/m²
  • Puu/laminaatti/muovimatto: 65-75 W/m²

Ulkotilan lattian tyyppi ja suositeltava teho

  • Ulkotila (klinkkeri/luonnonkivi): 110-160 W/m²
  • Ulkotila (puu/laminaatti): 65-75 W/m²

Asennus valtuutetun asentajan toimesta

Sähköinen lattialämmitys on vahvavirtalaite, ja siksi se on asennettava voimassa olevien määräysten mukaan ja valtuutetun sähköasentajan toimesta. Yksityishenkilönä voit ostaa lattialämmityksen itse, asennuksen tekee asentaja.

Entré hall klinkergolv

Eteisen lattialämmitys

Eteisen lattia voi olla erityisen alttiina märille tai kosteille kengille, saappaille ja päällysvaatteille. Kun lattialämmitys on asennettu, saat lämpimät lattiat, mikä auttaa kuivattamaan nopeammin märän ja kostean jälkeen. Klinkkeri- tai luonnonkivilattian valinta voi olla etu, sillä tällä materiaalilla on hyvä johtavuus, jolloin lattialämmityskaapelin lämpö saadaan nopeasti koko lattiaan.

Suosittelemme: Cable Kit 500

Ljust badrum miljö

Kylpyhuoneen lattialämmitys

Kylpyhuone on ehkä yleisin huone, johon lattialämmitys asennetaan. Koska kyseessä on märkätila, on muutamia tärkeitä asioita pidettävä mielessä. Lattian alla märkätiloissa on aina oltava hyväksytty tiivistekerros, olipa tiloissa lattialämmitys tai ei Lattialämmitys laitetaan aina ennen tiivistekerrosta, ja se tulee siis lattian kuivaan osaan. Märkätilatöitä ja tiivistekerroksia koskevia selkeitä alan sääntöjä on noudatettava.

Suosittelemme: Cable Kit 500

Källare med trapp

Kellarin lattialämmitys

Kellarissa on erityisen tärkeää eristää lattia kunnolla lattialämmitystä asennettaessa. Uudenaikaiset eristyslevymme ovat tehokkaita, ohuita ja käteviä. Ne heijastavat lämmön ylöspäin ja sulkevat alapuolelta tulevan kylmän ilman ulos. Lisäksi ne estävät niin kutsutun käänteisen kosteutumisen. Lattialämmitystä ei kannata asentaa suoraan betonilattiaan eristämättömässä kellarissa. Lämpö häviää betonilaattaan ja sähkönkulutus kasvaa.

Suosittelemme: Cable Kit 500 + Cable Board

Uterum med utemöbler

Ulkotilan lattialämmitys

Lattialämmitys on mainio ratkaisu ulkotiloissa vietetyn ajan pidentämiseksi. Se jakaa lämmön hyvin, ja lattiaveto on pienempi. Infralämmittimeen verrattuna saat aikaan tasaisemman lämmön riippumatta siitä, missä kohtaa huonetta istut. Lämmityskaapeli voidaan valaa suoraan uuteen lattiaan tai silottaa olemassa olevaan lattiaan sen mukaan, mikä sopii sinulle parhaiten. Muista, että ulkotilat asettavat lattialämmitysjärjestelmälle enemmän vaatimuksia kuin sisätilojen lämmitys. Ennen muuta riittävä lämmitys edellyttää suurempaa tehoa olosuhteista riippuen.

Suosittelemme: Cableflex 20 / Cable Kit 500 + Thermo Board

Näin asennat lattialämmityssarjamme