Oppaat

Älykäs Katto – Lämmitysratkaisu räystäskouruihin ja syöksyputkiin

Lämpö on hyvä ratkaisu moniin kylmyyden aiheuttamiin ongelmiin. Esimerkiksi räystäskouruissa ja syöksyputkissa oleva lumi voi jäätyä ja aiheuttaa kiinteistössä jäätymisvaurioita. Se voi myös muodostaa jääpuikkoja, jotka voivat tippua ja aiheuttaa erittäin vakavia seurauksia. Ränneihin ja syöksyputkiin asennetun lämmitysratkaisun ansiosta lumi sulaa pois, ennen kuin siitä aiheutuu ongelmia.

Smarta Tak - Lösningar för snösmältning i stuprör och hängrännor

Älykäs Katto - Lumensulatuslaitteistot

Lumensulatusjärjestelmä on lämpökaapeleista, älykkäästä ohjauksesta ja lisätarvikkeista muodostuva kokonaisuus, joka estää jään muodostusta ja saa lumen sulamaan. Järjestelmän tarkoituksena on pitää valuvalle vedelle väylää auki niin, ettei vesi jäädy matkalla jäätymättömälle vyöhykkeelle. Lumensulattimia tarvitaan useimmilla katoilla.

Kaikki katot ovat erilaisia, joten myös järjestelmä sovitetaan aina erikseen kuhunkin käyttökohteeseen. Myös ohjaus mukautetaan täydellisesti kiinteistön tarpeisiin sopivaksi. Älykkäät ohjausjärjestelmämme ottavat huomioon sekä lämpötilan että kosteuden. lämpö kytketään päälle vain, kun jään muodostumisen riski on olemassa. Siksi lumensulatin on paitsi energiatehokas myös taloudellinen ratkaisu.

Älykkään Katon kehitystyössä olemme ottaneet erityisesti huomioon lämmitysratkaisujemme asentajat. Älykäs Katto -järjestelmän asentamisen on oltava nopeaa, sujuvaa ja turvallista.

Oletko kiinteistönomistaja tai asunto-osakeyhtiön edustaja?

Haluatko apua Älykäs Katto -järjestelmän suunnitteluun, tarjousvaiheeseen ja asennukseen? Tukemme auttaa sinua! Vai etsitkö sähköasentajaa, joka voi auttaa asennuksessa? Etsi asentaja -kohdasta löydät lämmitysratkaisuihimme tottuneiden yritysten yhteystiedot. 

Kiinteistönomistajat ja asunto-osakeyhtiöt ovat velvollisia huolehtimaan siitä, että katolta ei putoa jäätä ja lunta. Niiden on valvottava putoamisriskiä sekä poistettava jää ja lumi, joka voi pudota. Mikäli kiinteistönomistaja/asunto-osakeyhtiö laiminlyö nämä velvollisuutensa, hän/se voi joutua rikos- ja vahingonkorvausoikeudelliseen vastuuseen.

Älykäs Katto -järjestelmän komponentit

T-18-lämpökaapelin itsesäätyvät ominaisuudet helpottavat asennusta. Kaapeli kiinnitetään Smartclip-kiinnikkeillä tai liimataan kiinni ränniin. T-18  toimitetaan juoksumetreinä ja siinä on metrimerkinnät osapituuksien laskemisen helpottamiseksi. Huopa- ja bitumikatoilla on käytettävä mallia T-18 CT. T-18 ja T-18 CT ovat PVC-vapaita ja RoHS-direktiivin mukaisia, mikä tarkoittaa, että ne eivät sisällä ympäristölle vaarallisia aineita. Sisäänrakennetun UV-suojan ansiosta ne kestävät aurinkoa.

Kapasitiivinen kosteusanturi, jolla kattojärjestelmää voidaan ohjata entistä energiatehokkaammin. Kosteusanturi kytketään päälle vain tarvittaessa käyttöajan minimoimiseksi ja energian säästämiseksi. Kosteusanturia käytetään EB-Therm 800 -termostaatin lisävarusteena.

Smartlock tekee asennuksesta helppoa ja nopeaa. Sen avulla T-18-lämpökaapeli on helppo haaroittaa ja liittää lämpökaapeliin (Smartlock S) tai liitoskaapeliin (Smartlock P).

Smartclip tekee lämpökaapelien asennuksesta nopeaa ja helppoa. Liimausta ei tarvita ja työ voidaan tehdä säästä riippumatta. Kaapeli on helppo siirtää ränniä puhdistettaessa ja poistaa tarvittaessa nopeasti. Saatavana räystäille (Smartclip F) ja ränneille (Smartclip H), ulosheittäjälle (Smartclip U) sekä  Smartclip T lähtösuppilolle / räystäskourun ja syöksytorven välille.

EB-Therm 800 on ainutlaatuinen DIN-asennettu termostaatti, jossa on mahdollista valita neljä eri käyttötilaa: Maks./min. Lämpö Jäähdytys ja teollisuus. Olemme kehittäneet tämän termostaatin ottamalla täysin huomioon käyttäjän tarpeet. Käyttäjälle kaikki on helppoa asennuksesta valikkojen käyttöön ja asetusten tekemiseen.

Tarjoamme täydelliset laitekaapit, jotka sisältävät ohjauksen, sulakkeet, vikavirtasuojakytkimet ja pääkatkaisijan – kaikki mitä älykkääseen, taloudelliseen ja turvalliseen lumen sulatusjärjestelmään tarvitaan. Ebeco auttaa löytämään parhaan ratkaisun.