Energiatehokasta lattialämmitystä

  • Energiatehokasta lattialämmitystä

Tiedämme, että energiankulutus merkitsee sinulle paljon. Sen vuoksi kehitämme lattialämmitysjärjestelmiä, joiden avulla on helppo säästää energiaa ja nauttia silti ihanasta lattialämmöstä. Luomamme Energy Saver -merkintä auttaa valitsemaan energiatehokkaimmat tuotteemme. Älykkään ohjauksen ja tehokkaan eristyksen ansiosta Energy Saver -järjestelmä kuluttaa paljon vähemmän energiaa kuin perinteinen lattialämmitys. Annahan, kun kerromme, miten.

Edullisinta energiaa on se, joka jää käyttämättä. Säästät rahaa aina, kun alennat lämpötilaa astetta. Lattialämmitys jakaa lämmön ihanteellisesti pitäen jalat lämpiminä ja pään viileänä. Tällöin voit alentaa lämpötilaa pari astetta ja tuntea olosi silti mukavaksi. Jos kukaan ei ole kotona tai kaikki nukkuvat, lämpötilaa voidaan alentaa ongelmitta vielä ainakin 5 astetta lisää.

Automaattinen lämpötilan säätö

EB-Therm 205-, 500- ja 800-termostaattien avulla voidaan alentaa ja nostaa lämpötilaa automaattisesti tarpeen mukaan vuorokauden eri aikoina. Energy Saver -ohjelman avulla määritetään järjestelmään, miten korkea tai matala lämpötilan tulee olla eri ajankohtina. Niitä kutsutaan tapahtumiksi. Termostaateissamme on mukautuva toiminto, joka huomioi kutakin tapahtumaa edeltävän lämmitysajan ja varmistaa, että lämpötila alkaa nousta hyvissä ajoin.

Säästä energiaa eristyksellä

Lämmitysaika määräytyy suureksi osaksi lämpökaapelin alustan mukaan. Kun lattialämmitys on asennettu suoraan betonilaatan päälle, lämpötilan täytyy alkaa nousta jo paljon ennen seuraavaa tapahtumaa. Betonilla on huono eristyskyky ja järjestelmästä tulee hidas. Energiansäästöohjelmasta ei tällöin synny yhtä paljon säästöjä. Kun materiaalin eristyskyky on hyvä, lämmitys on sen sijaan nopeaa. Energy Saver -ohjelma toimii ihanteellisesti yhdistettynä hyvin eristettyyn ja nopeaan järjestelmään. Tämän vuoksi suosittelemme aina eristyslevyjen käyttöä lattialämmitysjärjestelmissä. Eristysvalikoimastamme löytyy aina sopiva vaihtoehto tilatyypistä ja alustasta riippumatta.


Käyttökustannukset määräytyvät järjestelmän käyttöasteen mukaan

Lattialämmityksen käyttökustannuksiin vaikuttavat tietenkin lämmitystarpeet. Mitä lämpimämmäksi lattia halutaan, sitä enemmän kuluu energiaa. Asennettu teho ei kuitenkaan kerro kovin paljon todellisesta energiankulutuksesta. Kun lämpötilaa ja käynnissäoloaikaa säädellään termostaatilla, on mahdollista valita, miten suuri osa lattialämmitystehosta halutaan käyttää. Käyttämällä termostaateissa Energy Saver -ohjelmaa on helppo pitää sähkönkulutus kurissa.

Eri tiloissa on erilaiset olosuhteet

Tietyt tekijät vaikuttavat siihen, miten suurta asennustehoa on suositeltavaa käyttää. Huonosti eristetyt talot, lukuisat ikkunat ja kylmä ilmasto lisäävät lämmitystehon tarvetta. Myös tilatyypillä ja lattiamateriaalilla on merkitystä. Jotkin niistä vaativat tehokkaampaa lämmitystä kuin toiset.