FAQ

Olemme koonneet yhteen tuotteisiimme liittyviä yleisiä kysymyksiä ja vastauksia. Oppaissamme on paljon tietoja tuotteistamme. Katso, löytyisikö niistä vastauksia asennusta koskeviin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta, voit aina ottaa meihin yhteyttä.

EB-CONNECT WIFI JA EBECO CONNECT

Onko sinulla kysymyksiä EB-Connect WiFin ja Ebeco Connect -sovelluksen käytöstä? Alle on koottu yleisimmät kysymykset vastauksineen.

 

MISTÄ VOIN OSTAA EB-CONNECT WIFIN?

Etsi lähin jälleenmyyjä tästä.

KUINKA MONTA TERMOSTAATTIYKSIKKÖÄ VOIN YHDISTÄÄ SOVELLUKSEENI?

Yhdistettyjen laitteiden määrälle ei ole rajoituksia.

MITEN OTAN ILMOITUKSET KÄYTTÖÖN? 

Kirjaudu sovellukseen. Napsauta Tuki-kohtaa ja ota ilmoitukset käyttöön.

MIKSI EN SAA ILMOITUKSIA?

Jos Ebeco Connect -sovellusta ei ole avattu tai käytetty 90 päivään, ilmoituksia ei enää lähetetä. Kirjaudu sovellukseen ja ota ilmoitukset käyttöön.

VOIKO SAMAAN TERMOSTAATTIIN YHDISTÄÄ MONTA TILIÄ?

Yhdistettynä oleva termostaatti voidaan yhdistää yhteen käyttäjätiliin. Jos useampi asunnon asukas haluaa voida ohjata lattialämmitystä sovelluksellamme, asukkaiden täytyy käyttää samaa käyttäjätiliä.

KYTKEN MÖKIN WIFIN POIS KÄYTÖSTÄ SIKSI AIKAA, KUN EN OLE MÖKILLÄ. VOINKO TÄSTÄ HUOLIMATTA OHJATA LATTIALÄMMITYSTÄ ETÄNÄ SOVELLUKSEN KAUTTA?

Voidaksesi ohjata yhdistettyjä laitteitasi Ebeco Connect -sovelluksen kautta kiinteistön wifi-verkon on oltava päälle kytkettynä.

Termostaatit

MIHIN ANTURIKAAPELI TULISI SIJOITTAA?

Anturikaapelin on oltava lattiassa termostaatin alapuolella. Sen täytyy olla lämpökaapelin 2 kiemuran keskellä.

SEINÄSSÄ OLEVA AUKKO ON LIIAN SUURI TERMOSTAATILLE. MITÄ MINUN PITÄISI TEHDÄ?

Jos termostaatin kehykset eivät peitä aukkoa, voit asentaa Backplate-taustalevyn, jonka tuotenumero on E 85 816 97. Se on sovitettu Eljo Trend -kehysjärjestelmään.

 

MIKSI TERMOSTAATIN PAINIKKEET EIVÄT TOIMI?

Painikkeet saattavat lukkiutua. Silloin näytössä näkyy pienen avaimen kuva. Voit poistaa lukituksen seuraavasti: EB-Therm 350/355/205: pidä molempia nuolia painettuina, kunnes avaimen kuva on hävinnyt. EB-Therm 300: pidä painiketta painettuna neljän sekunnin ajan. Voit lukita painikkeet seuraavasti: Paina keskipainiketta ja selaa kohtaan LOCK. Vahvista lukitus keskipainikkeella.

Lattialämmitys

PALJONKO SILOTETTA TARVITAAN?

Hyvä nyrkkisääntö on, että sitä kuluu 1,7 kg per m² ja mm yhteen silotekerrokseen. Jos esimerkiksi silotteen levitys koskee Cable Kitiä, silotekerroksen paksuuden on oltava noin 5 mm. Silloin silotetta kuluu noin 8,5 kg/m².

TARVITAANKO LATTIALÄMMITYKSEN ASENNUKSESSA JOTAKIN TIETTYÄ SILOTETTA TAI KIINNITETTÄ?

Mitään erityistä silotetta ei tarvita. Sen sijaan suosittelemme kuituvahvistettua silotetta, joka on omiaan lujittamaan rakennetta.

KUINKA PALJON KAAPELIA PUUPALKISTOON TARVITAAN?

Cable Kit voidaan asentaa avoimeen puupalkistoon. Voit laskea tarvittavan kaapelimäärän seuraavasti: (Huoneen pinta-ala / 0,6) x kierrokset lokeroa kohti. Valitse sitten lähin lyhyempi kaapeli. Useimmiten kunkin lokeron koko on 60 cm. 4 kierrosta / 60 cm:n lokero tuottaa suunnilleen tehon 75 W/m². 3 kierrosta / 60 cm:n lokero tuottaa suunnilleen tehon 55W/m². Suurin sallittu teho on 80W/m². Lue lisää Cable Kitin asennusohjeista.

KIINNITETÄÄNKÖ KAAPELI VERKON ALLE VAI PÄÄLLE?

Kaapeli sijoitetaan aina mahdollisen verkon päälle.

MITEN KAUAS SEINÄSTÄ VOI ASENTAA KAAPELIN (CABLE KIT)?

Seinän ja kaapelin välillä on oltava vähintään 3 cm.

SAAKO LATTIALÄMPÖ AIKAAN KÄÄNTEISEN KOSTEUTUMISEN?

Käänteisen kosteutumisen vaara on olemassa, jos betonilaatta on eristetty huonosti. Lattialämmityksen asennus suoraan betonilattian päälle eristämättömässä kellarissa ei ole hyvä ajatus, vaikka betonilaatta olisi paksukin. Vanhat laatat on usein valettu epätasaiselle alustalle, ja ne voivat olla paikoitellen erittäin ohuita. Lämpö häviää betonilaattaan ja energiankulutus kasvaa. Kun betonilaattaa lämmitetään huoneen sijasta, maapohjaan voi syntyä lämpötyyny betonilattian alle. Jos lattialämmitys sitten suljetaan, viilenee betonilaatta nopeammin kuin maapohja. Silloin maaperän kosteus voi kohota ylöspäin. Tätä kutsutaan käänteiseksi kosteutumiseksi. Voit välttää ongelman helposti asentamalla lattiaan eristyksen ennen lattialämmitystä. 

KUINKA PALJON EBECO-KALVOA TERMOSTAATTIIN VOI ASENTAA?

EB-Therm-termostaattiin (mallista riippumatta) voi asentaa 30–35 m² kalvoa. Kun kyse on suurista pinnoista, termostaatti on kytkettävä päälle kontaktorin kautta.

VOINKO PITÄÄ LATTIALÄMMITYSTÄ KOKOLATTIAMATON ALLA?

Kyllä. Voit laittaa kokolattiamaton lattialle myös silloin, kun olet asentanut lattialämmityksen. Ylikuumenemisen vaaraa ei ole, koska lattia-anturi huolehtii siitä, ettei lämpötila nouse liikaa. Energiatehokkuuden kannalta ratkaisu ei kuitenkaan ole kovin järkevä. Matto estää lämpöä nousemasta ylöspäin, ja maanpintaan jää suurta lämmönhukkaa.

MITKÄ MÄÄRÄYKSET KOSKEVAT KOSTEIDEN TILOJEN LATTIALÄMMITYSTÄ?

Kosteiden tilojen lattiat vaativat tiiviskerroksen. Tämä pätee, vaikka et aikoisikaan asentaa lattialämmitystä. Lisätietoja lattiarakenteista ja tiiviskerroksista keramiikan ja luonnonkivilattioiden alla – katso PERin alan sääntöjä, jotka rakennuskeramiikkaneuvosto on julkaissut. Lattiarakenteita ja tiiviskerroksia koskevia neuvoja ja suosituksia löytyy myös AB Svensk Våtrums-kontroll -sivustosta. Siellä kerrotaan muun muassa, että tiiviskerros on aina laitettava lattialämmitysjärjestelmän yläpuolelle.

MIKSI KELLARISSA SIJAITSEVASSA KYLPYHUONEESSA EI OLE LÄMMIN LATTIALÄMMITYKSESTÄ JA HYVIN ERISTETYSTÄ LATTIASTA HUOLIMATTA?

Syynä ovat luultavasti huonosti eristetyt seinät ja kylmä ympäristö. Kyse on lähinnä siitä, että lattialämmitys on asennettu kylpyhuoneeseen tai muuhun pieneen tilaan, mutta muu osa kellarista on jätetty kylmäksi. Jos seinät on eristetty huonosti, lämpö voi haihtua muualle kellariin. Tällöin voi olla vaikea pitää lämpöä yllä pienessä tilassa. Tämä koskee kaikkea kellaritilojen lämmitystä, ei pelkästään lattialämmitystä. Fysiikan lainalaisuuksien mukaisesti lämpötila tasaantuu, jolloin lämpö kulkeutuu kylmää kohti. Tämä voidaan välttää eristämällä seinät tai lämmittämällä myös kellarin muut osat.

VOIKO ADESILEXIÄ LAITTAA LASTULEVYLLE?

Mapein Adesilex P4:ää koskevassa tiedotteessa kerrotaan, ettei Adesilex P4:ää saa käyttää puulla tai puukomposiitilla. Cable Board toimii tällöin liikettä vaimentavana kerroksena. Jos klinkkeri ja P4 asetetaan suoraan lastulevylle, P4 ei ole riittävän joustavaa pystyäkseen vaimentamaan lastulevyn liikkeitä, joten liitokset todennäköisesti halkeilevat Jos Cable Board sen sijaan on asennettuna, eristyslevy vaimentaa liikkeet, eikä lattiaan kohdistu vaikutuksia.

Lumensulatus katolla

MITEN PÄÄSISIN KATTOIKKUNAN YMPÄRILLÄ OLEVAN LUMEN JA JÄÄN TUOTTAMISTA ONGELMISTA?

Talvisin kattoikkunat peittyvät usein lumeen. Kun lämpötila nousee, lumi sulaa ikkunan lämpövuodon takia. Sulanut lumi valuu ikkunan alle katon kylmempään pintaan. Siinä sulavesi jäätyy, kun kattoikkunan alla oleva lumi estää sen valumisen. Jään muodostuessa syntyy "altaita" patoutuneesta vedestä. Tämä voi johtaa siihen, että vesi alkaa tunkeutua talon sisään.

Varmista, että sulavesi pääsee aina vapaasti virtaamaan pois ikkunasta, poistamalla lumi ja jää ikkunan ympäriltä. Helpoin tapa tehdä tämä on asentaa lämpökaapeli kattoikkunan alareunan ympäri.

Takfönster utan snö och istakfönster med värmekablar

Erikoisratkaisut

MITEN VOIDAAN ESTÄÄ ROUTAANTUMINEN PAKASTUSHUONEIDEN JA JÄÄHALLIEN ALLA ELI JATKUVASTI MIINUSASTEISIIN JÄÄHDYTETYILLÄ LATTIOILLA JA PINNOILLA?

Ebeco-lämpökaapeli asennetaan maahan pinnan alle. Kun eristyspaksuus on 20 cm ja lämpötila -30 °C, teoreettinen tehontarve on noin 7 W/m². Käytännön syistä suosittelemme kuitenkin arvoa 15–30 W/m² kaapelilla, jonka teho on 10 W/m. Usein varalle asennetaan myös ylimääräinen lämpökaapeli.