Älykäs Katto

  • Älykäs Katto

Lämpö on hyvä ratkaisu moniin kylmyyden aiheuttamiin ongelmiin. Esimerkiksi räystäskouruissa ja syöksyputkissa oleva lumi voi jäätyä ja aiheuttaa kiinteistössä jäätymisvaurioita. Se voi myös muodostaa jääpuikkoja, jotka voivat tippua ja aiheuttaa erittäin vakavia seurauksia. Ränneihin ja syöksyputkiin asennetun lämmitysratkaisun ansiosta lumi sulaa pois, ennen kuin siitä aiheutuu ongelmia.

Lumensulatusjärjestelmä on lämpökaapeleista, älykkäästä ohjauksesta ja lisätarvikkeista muodostuva kokonaisuus, joka estää jään muodostusta ja saa lumen sulamaan. Järjestelmän tarkoituksena on pitää valuvalle vedelle väylää auki niin, ettei vesi jäädy matkalla jäätymättömälle vyöhykkeelle. Lumensulattimia tarvitaan useimmilla katoilla.

Kaikki katot ovat erilaisia, joten myös järjestelmä sovitetaan aina erikseen kuhunkin käyttökohteeseen. Myös ohjaus mukautetaan täydellisesti kiinteistön tarpeisiin sopivaksi. Älykkäät ohjausjärjestelmämme ottavat huomioon sekä lämpötilan että kosteuden: lämpö kytketään päälle vain, kun jään muodostumisen riski on olemassa. Siksi lumensulatin on paitsi energiatehokas myös taloudellinen ratkaisu.

Älykkään Katon kehitystyössä olemme ottaneet erityisesti huomioon lämmitysratkaisujemme asentajat. Älykäs Katto -järjestelmän asentamisen on oltava nopeaa, sujuvaa ja turvallista.


Oletko kiinteistönomistaja tai asunto-osakeyhtiön edustaja?

Kiinteistönomistajat ja asunto-osakeyhtiöt ovat velvollisia huolehtimaan siitä, että katolta ei putoa jäätä ja lunta. Niiden on valvottava putoamisriskiä sekä poistettava jää ja lumi, joka voi pudota. Mikäli kiinteistönomistaja/asunto-osakeyhtiö laiminlyö nämä velvollisuutensa, hän/se voi joutua rikos- ja vahingonkorvausoikeudelliseen vastuuseen.

Älykäs Katto -järjestelmä on yksinkertainen asentaa, ja sen voi asentaa sama sähköasentaja, jonka palveluja muutoinkin käytät.